Håndfarvet Garn

Når dahlia knoldene putter vinteren over, så skal tiden bruges på andet og en af de ting, jeg laver er håndlavet garn. Jeg laver garnet i mit eget mikrofarveri og i meget små portioner. Garnet køber jeg helst fra tekstilindustrien, så der ikke skal fabrikeres nyt garn. På den måde bliver der sparet vand og energi (co2) og det er jo bonus for alle. Det betyder også for dig, at du får flere forskellige fibre at vælge i mellem – dog er nogle af dem i meget små portioner.

Når man strikker i håndfarvet garn, kan der opstå det, der kaldes for pooling- det vil sige at farverne samles i små “søer” af samme farve. Dette sker især, hvor man skal strikke med samme maskeantal i lang tid, f.eks på kroppen af en sweater. Det kan undgåes ved at strikke med 2 fed af gangen – altså strikke en runde med den ene tråd, derefter den anden.

Garnet bliver vasket efter farvning, men der kan være en smule restfarve tilbage, så derfor anbefaler jeg, at du vasker dit strik alene- i hånden med en mild uldsæbe og evt. med en smule hvid eddike i vandet. Når dit strik er vasket, så tør det liggende.

De håndfarvede garner kan findes her i Webshop


Scroll to Top