
Helstegt kylling er en af mine ynglings comfort food retter og man kan tilsætte alverdens tilbehør. Denne ret er rigtig god til dampet broccoli og flødekartofler. Resterne kan bruges i onepot kyllingen, men også i kolde salater, tacoskaller, fyld i tærter eller som pålæg på et stykke rugbrød.
2 personer
INGREDIENSER
1 hel kylling
1 citron – helst økologisk
2 fed presset hvidløg
2 spsk smør
1 godt drys paprika
Salt & peber
Evt. lidt husholdningsgarn
Forberedelse 15 min- tid i alt 1 time og 15 min
FREMGANGSMÅDE
1. Start med at tænde ovnen på 200 ° (varmluft)
2. Sørg for at kyllingen er duppet godt tør- det vil give et sprødere skind
3. Bland smør, presset hvidløg og lidt citronsaft
4. Læg kyllingen i et fad
5. Pensl kyllingen med smørblandingen, pres også gerne lidt smør ind under skindet
6. Krydr kyllingen med salt og peber- også indvendigt. Slut med et godt drys paprika, det giver en flot farve
7. Halver citronen og placer den inde i kyllingen
8. Bind lårerne sammen, så saften holdes inde i kyllingen.
9. Steg kyllingen i ca. 1 time
10. Lad kyllingen hvile i ca. 10 minutter inden du skærer den ud.