Shepherds Pie er en rigtig Comfort Food ret. Masser af lækker kartoffelmos ovenpå en mild kødsauce – bestemt en børnefavorit her i huset. Traditionel set laves den med lammekød – vi bruger nu oksekød i stedet. Vi har også en god håndfuld ost i kartoffelmosen, det giver bare meget mere hygge med en omgang revet cheddar eller Vesterhavs ost. Det kan man udelade, hvis man synes.. Server den med en grøn salat – eller spis den som den er.
Retten tager lidt ekstra lang tid at lave, primært fordi en kødsauce har brug for tid til at samle smag – så lav en god stor portion og frys den, til de dage hvor der er ekstra travlt.

4 personer
Ingredienser
1 Løg
2 Gulerødder (skiver)
1 go håndfuld champignions
2 fed hvidløg (presset)
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk frisk timian
1 spsk barbecuesauce
3 dl vand
2 hønse bouillonterning
500 g hakket oksekød
600 g kartofler
50 g smør
Olie til stegning
Salt og peber
1 dl Mælk
Evt. en håndfuld revet ost
1 time og 15 minutter
Fremgangsmåde
1. Skræl kartofler, skær dem i mindre stykker og kog dem- brug ikke salt i vandet.
2. Skræl, hak og snit de andre grøntsager – fint hakket
3. Varm olien op i en stor gryde og svits presset hvidløg med de hakkede løg
4. Svits derefter gulerødder og champignons med løg.
5. Svits oksekødet med og tilsæt alle krydderierne, barbecuesauce, vand og bouillonterningerne.
6. Tænd ovnen (varmluft 200°)
7. Lad kødet simre, mens kartoffelmosen laves. Hæld kartoffelvandet fra og mos kartoflerne med mælk og derefter smør. Smag til med salt og peber
8. Hæld kødet i et ildfast fad og læg kartoffelmosen ovenpå som et låg. Drys med revet ost. Fadet sættes i ovnen i 30 minutter.