Er der noget bedre end varm suppe? Vi spiser en del supper i vores familie, det er faktisk kun i sommermånederne, at jeg tænker; ” Eij, nu er det altså for varmt til at spise suppe”
Denne suppe er fuld af smag og er dejlig mættende. Jeg har valgt at pynte med spinatspirer, da vi har forskellige spirer i vindueskarmen. Har man ikke det, kan man udelade spirerne – eller bedre endnu, begynde at dyrke sine egne i vinduet, tro mig, det vil du ikke fortryde.
Jeg serverer denne ret sammen med noget godt brød.

4 personer
INGREDIENSER
3 spiseskefulde smør
1 løg grofthakket
2 fed presset hvidløg
500 gram kartofler skrællede og skåret i tern
3 porrer i skiver- kun den hvide del
1 deciliter fløde 8%
1 L kogende vand
2 grøntsags bouillonterninger
1 citron
salt og peber
1 dl græskarkerner
Broccoli eller spinat spirer (pynt)
30 minutter
FREMGANGSMÅDE
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
2. Skær porre i tynde skiver, vi skal kun bruge den hvide del. Rengør grundigt. Toppen kan bruges i salater, gryderetter eller pynt på madpakkens rugbrødsmadder.
3. Hak løg og pres hvidløg.
4. Smelt smørret i en gryde, og svits kartofler, porrer, løg og hvidløg. Lad det svitse i cirka 3 minutter men pas på det ikke tager farve.
5. Tilsæt kogende vand, boullionterninger og fløde og kog i ca. 15 minutter eller til grøntsagerne er møre. De må endelig ikke koge for længe.
6. Så er det tid til græskarkernerne. Bland 1/2 spsk fint salt med 2 spsk vand. Hæld kernerne i og rør rundt.
7. Hæld vandet fra og fordel derefter kernerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
8. Bag dem i en forvarmet ovn (160 °) i ca. 15 minutter (test om de er blevet sprøde) Undervejs vendes de en enkelt gang.
9. Blend suppen i gryden til den er jævn.
10. Smag til med lidt salt og peber. Lad det koge nogle minutter mere mens du gør fyldet klart
11. Baconskiverne steges sprøde på en pande og skæres i små stykker.
12. Hæld suppen op i dybe tallerkner og drys med græskarkerner og baconstykker. Drys spirer over – server med det samme.