Denne ret er et godt alternativ til de traditionelle frikadeller, især nu her, hvor haven begynder at bugne med forskellige krydderurter. Server den med pasta og tomatsauce, eller som jeg med en tomatsalsa til. Vores tomatsalsa er meget mild i smagen, så kan vores børn også være med, men spice den op, hvis I mere er til det.

2 Personer
Ingredienser
250 g hakket gris
2 fed presset hvidløg
2 Håndfulde hakket persille
1 Tsk tørret rosmarin
1 Tsk løgpulver
1 Æg
3 Spsk rasp
3 Spsk revet parmesan
2 Spsk mælk
Salt og Peber
Olie til stegning
Tomatsalsa:
2 Hakkede friske tomater
1 Lille rødløg
1 Pak Choi eller andet bladgrønt
2 Spsk syltede rødløg
1 Nip tørret chili
1-2 Spsk koldpresset olivenolie
Pestomayo:
4 spsk mayo
2 spsk pesto
30 minutter
Fremgangsmåde
1. Bland alle ingredienserne til farsen og rør den sammen, den skal være lind, men stadig hænge sammen. Hvis den er for lind, så tilsæt en smule mere rasp. Hvis den er for tør, så tilsæt 1 spsk mælk mere. Husk at krydre med salt og peber.
2. Opvarm oliven i panden, form frikadellerne og steg dem på panden, de skal ca. have 5-6 minutter på hver side.
3. Mens frikadellerne steger, hakkes grøntsagerne til tomatsalsaen.
4. Mix alle grøntsagerne til salsaen og hæld lidt olie over.
5. Bland mayo og pesto
6. Server.