Vi er så heldige at have nogle rigtig gode fiskehandlere i nærheden. De er søde til at rengøre og f.eks. skære fiskene i de rigtige udskæringer. Det gør at jeg har langt nemmere ved at kaste mig ud i fiskeretter- så spørg jeres fiskehandler om at skære ud, afskælle, rengøre, hvis I ligesom mig, ikke er helt pjattet med den del af processen.
Jeg valgte pighvar til denne ret – men man kunne også sagtens bruge en rødspætte. Jeg serverede med kogte kartofler, smørsauce og smørstegte asparges.

2 personer
INGREDIENSER
1 frisk pighvar
1 citron (økologisk) i skiver
1 dl hvidvin
2 spsk smør til fisken
Lidt smør til stegning
1 bundt dild
1 bundt persille
1 bundt asparges
Salt og peber
25 minutter
FREMGANGSMÅDE
1. Hvis ikke fiskehandleren har gjort fisken klar, så skal den afskælles, renses grundigt for blod og hovedet skal skæres fra.
2. Skær derefter 2 lommer, skær langs rygfinnen og ud
3. Fyld lommerne med citron, urter, smør og drys med salt og peber
4. Læg pighvaren i et ildfast fad og hæld hvidvin ved. Dæk med staniol – men lad et lille hjørne være udækket, så dampen kan slippe ud.
5. Sæt i en forvarmet ovn (200 °) i ca. 18-20 minutter.
6. Når fisken er næsten færdig, steges asparges i smør
7. Server fisken på et fad, så kan man nemt glide skindet af og tage fileten ud.