Nogle dage er man bare til en lækker salat- men den kan også bruges som tilbehør til et stykke grillet kyllingebryst, en svinekotelet eller hvad du nu lige synes. Jeg serverede retten med groft brød til. Jeg er så heldig at jeg bor i nærheden af en lille butik som sælger forskellige sirups – hvis du ikke kan få fat på figen sirup, så kan en sødlig balsamico eddike også bruges.

2 personer
Ingredienser
200 g mandler (brug resten som snack)
2 dl vand
4 spsk salt
2 håndfulde spidskål
1 håndfuld bladgrønt
1 pære
1 stængel bladselleri
Evt. lidt spirer til pynt
150 g danablue ost
Figensirup/ balsamico eddike efter behov
30 minutter
Fremgangsmåde
1. Start ovnen på 150 °
2. Kog vandet og opløs saltet. Hæld mandlerne i og lad dem koge med 1 min.
3. Hæld alt vandet fra mandlerne og lad dem dryppe af.
4. Fordel mandlerne på en bageplade- det er vigtigt at de kun er i 1 lag.
5. Bag mandlerne i ca. 25 minutter
6. I mens mandlerne bages, hakkes og snittes grøntsagerne og frugterne til salaten.
7. Tag mandlerne ud og hak en håndfuld- resten gemmes i en lufttæt beholder
8. Fordel salat, frugt og danablue på et fad. Fordel de hakkede mandler ud over. Hæld lidt sirup eller balsamico over og server.