Mine børn elsker (heldigvis) hjemmelavede fiskefrikadeller, så det er en god måde at få dem til at spise fisk på. Fiskefrikadeller har også den fordel, at de også er skønne på en rugbrød i madpakken dagen efter. Jeg er så heldig at bo tæt på en fantastisk fiskepusher, så jeg bruger hans fiskefars, men ellers kan man lave den selv. Den i køledisken, kan også bruges – men lov mig, at prøve at få det fra en fiskehandler, det har altså en bedre frisk smag. Jeg serverede disse frikadeller med pickles og ærter, man kunne også have serveret med kogte kartofler, eventuelt drysset med persille.

2 personer
Ingredienser
250 rørt fiskefars
smør/olie til stegning
salt og peber
citron
200 gram fine grønne ærter (frost)
Pickles:
små blomkålsbuketter
gulerodsstave (tynde)
rød peber i strmler
Kapersbær
Perleløg
Cornichoner
frisk dild
2 dl klar eddike
2 dl vand
1 dk sukker
en håndfuld sorte peberkorn
30 minutter
Fremgangsmåde
1. Start med at gøre alle grøntsagerne klar til pickles. Jeg har ikke lavet nogle mål på grøntsagerne, det afhænger meget af, hvor stort dit henkogningsglas er. Pickles kan spises lige efter de er lavet – men de smager bestemt bedst, hvis de får lov til at stå på køl i en uge.
2. Skær grøntsagerne i mundrette bidder
3. Kog lagereddike, vand og sukker sammen i en gryde indtil sukkeret er opløst og vandet koger.
4. Lad lagen køle af til stue temperatur.
5. Rengør henkogningsglas med kogende vand
6. Fordel grøntsagerne i det rengjorte glas
7. Hæld lagen over grøntsagerne og tilsæt peberkornene. Opbevar i køleskabet.
8. Smelt smør med olie på panden og form frikadellerne med en ske- hvis du dypper skeen i det varme fedtstof, så er det nemmere at forme frikadellerne.
9. Steg frikadellerne ved middelvarme, til de er gennemstegte, gyldne og sprøde på hver side.
10. Kog ærterne mens frikadellerne bliver færdige.
11. Server frikadellerne med pickles, ærter og citronbåde.