Er der noget bedre end en god simreret? Når det så er sagt, så er chili con Carne en af de retter, jeg godt kan have svært ved at nå at lave i en travl hverdag. Så det kan godt betale sig at lave en stor portion og fryse ned, det er guld værd i vores daglige madplanlægning. Vent dog med at tilsætte bønnerne, de kan godt få en anderledes konsistens, når de har været frosne. Jeg vælger at bruge butterbeans i vores chili, dem er vores børn vilde med.
Jeg serverede retten med ris og groft brød, men man kan også servere den med tortillas og evt. guacamole dip.

4 Personer
Ingredienser
400 g hakket oksekød
3 spsk olivenolie
2 ds hakkede tomater
5 dl vand
1 stk oksebouillonterning
2 fed presset hvidløg
1 løg fint hakket
40 g mørkt chokolade
2 ds butterbeans, drænede og skyllede
Krydderier:
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk kanel
1 tsk chiliflager
salt og peber
1 time
Fremgangsmåde
1. Varm olien op i en stor gryde og tilsæt krydderier, hvidløg og løg. (Skru ned til middelvarme) Steg indtil løgene er klare
2. Tilsæt oksekød og lad det stege til det hele er brunet af. Tilsæt de hakkede tomater, vand og bouillonterning. Læg låg på og lade det simre i ca. 35-40 minutter (husk at røre i det)
3. Tilsæt bønnerne og varm igennem
4. Sluk for gryden og tilsæt chokoladen. Rør godt igennem og smag til med salt og peber.