Jeg er blevet rigtig vild med at bruge Hoisin sauce i mine asiatisk inspirerede retter. Hoisin er en slags klistret marinade, som smager lidt chili- soya, det er jeg hurtigt blevet ret afhængig af. Jeg bruger det især til gris og kylling. Man kan godt lave den selv, der findes mange opskrifter på nettet, men i en hurtig vending, kan købeversionen sagtens bruges.

2 personer
Ingredienser
1/2 avocado
160 g ris
225 g gris i småstykker
olie til stegning
3 spsk hoisin sauce
1 rød peberfrugt
6 broccoliasparges
1 dl edamebønner
1/2 dl grønne ærter
5 cm agurk
Spirer til pynt
1 Lime
30 minutter
Fremgangsmåde
1. Rengør og snit alle grøntsagerne. Skær i mindre stykker
2. Skær grisen i mindre stykker og steg det i olie på panden
3. Kog risene efter pakkens anvisninger
4. Kog 2 dl vand og når vandet koger, hældes edamebønnerne og broccoliasparges i. De skal koge i 30 sekunder og derefter skylles med rigeligt koldt vand. Stilles til afdrypning
5. Når grisen er næsten færdigstegt tilsættes Hoisinsauce. Lad det simre færdigt. Smag til med limesauce og evt. salt og peber.
6. Anret ris og grøntsager- pynt med spirer og gerne limestykker.