Genbrugs Amaryllis


Jeg ved ikke med dig- men jeg synes lige vi har haft det mest fantastiske efterår hvor haven har stået i fuld flor og nu -vupti, så er det vinter og haven står helt bar og vintertrist. 

Jeg må vist bruge noget af vinteren på armchair gardening, så jeg kan se på hvilke planter, der også er kønne om vinteren.

Men det har nu også sin charme (især, når alle dahlia knoldene er puttet i kasser i garagen og alle forårsløg er sat i jorden)

Men det er slet ikke det jeg vil skrive om i dag, jeg vil nemlig vise noget jeg er ekstremt stolt af- Mine genbrugs Amaryllis!!

Jeg købte en del Amaryllis løg sidste år, lige omkring juletid og de forkælede os hele vinteren med store, farvestrålende blomster, men hvad så? Skal de smides ud eller gemmes? Hvis du læste med sidste år, ved ca. samme tid, så ved du at jeg valgte at gemme mine Amaryllis- men hvad gør man så? (Hvis du ikke fik læst om mine Amaryllis sidste år- så kan du se mere her

Jo, jeg lod dem stå og visne lidt hen (vandede stadig en lille smule) og da sommeren kom, blev de alle plantet i en stor ler krukke og sat udenfor. 

Nogle af dem blev lidt forvirrede over sommer varmen og kom med en blomst (hvilket jo altid er dejligt), men resten stod bare og samlede kræfter. 

De skulle så ind igen- og jeg tog dem nok lidt for sent ind, det var blevet oktober. Så fik de vand og se nu bare her- fine, smukke amaryllis kommer frem igen. Det er jeg ærligt talt både overrasket og begejstret for.

Amaryllis er jo egentlig “bare” et løg, men i modsætning til tulipaner, så skal de blive i jorden altid og samler på den måde kræfter til kommende blomstring. 

Jeg har nogle løg, jeg tvivler på kommer i blomst i år, men jeg tænker at de bare har brug for at samle flere kræfter og så kommer de stærkt igen næste år. Så længe løget er fast, så tænker jeg at det er  i live.

En anden bonus ved at gemme løgene og lade dem stå hele sommeren er, at de sætter sideløg. Jeg har fået 3 “baby” amaryllis i år. Dem regner jeg med at behandle som de små tulipan sideløg jeg har plantet i køkkenhaven, når de begynder at sætte blomst, så klipper jeg den af, så løget ikke skal bruge kræfter på blomsten i år, men i stedet bruge kræfterne på at vokse sig større. 

Om den tilgang er gangbar- det får jeg at se næste år.

Næste år kommer til at ske mere med de krukkede drømme – men det fortæller jeg om næste gang- først i det nye år

Til dig, der har læst helt herned, Tak fordi du har læst med og Rigtig Glædelig Jul