Tulipan fest


“Sikke’n fest vi har haft” Men alle gode fester skal jo slutte – også tulipan festen i vores have. Så nu er de sidste tulipan løg lagt i poser og gemt væk til efteråret- for det farveflor vil jeg rigtig gerne gentage næste år

Jeg fik i høj grad min tulipandrøm opfyldt i denne havesæson. De nye højbede blev tilplantet i efteråret og nu her i april og maj, har vi nydt de skønne tulipaner. Der er endda også blevet til nogle buketter indenfor. 

Jeg valgte at købe forædlede tulipane, hvilket også betyder at skulle graves op igen, men det passede helt fint med, at bedet derefter skulle fyldes med Dahlias. (Ret fed fornemmelse, at tingene skulle afløse hinanden- jeg fik lidt en følelse af at have lidt styr på haven, så jeg har da lært lidt i det sidste år)

Jeg tænkte, at jeg havde plantet løgene meget tætte, men jeg kan godt se på resultatet, at jeg roligt kan plante endnu tættere næste efterår.

Jeg blandede tulipanerne med hyacinter og forskellige narcisser, det var nydeligt nok, men jeg synes at især narcisser er pænest hvis de står rigtig mange sammen, så de bliver sat sammen i forhaven næste år. 

Alt varer desværre ikke evigt og de lidt barske vinde tog for alvor pynten at tulipanerne. Mine Dahliaer, der stod til forspiring i drivhuset, var også ved at have en god størrelse, til at blive plantet ud, så nu skulle tulipanerne op. Jeg har læst at tulipaner helst skal visne helt ned, inden man tager dem op, men det kunne desværre ikke helt lade sig gøre i år. Jeg ved ikke hvor stor en effekt det har på tulipanernes blomstring næste år, men det må jeg se på til den tid.

Tulipanerne blev i hvert fald taget op og tørret i garagen, der kan vinden blæse dem godt igennem, så alt jord kan børstes af løgene. Derefter har jeg sorteret dem efter størrelse, da rigtig mange af løgene har sat små sideløg.

Sideløgene skal så plantes for sig til efteråret, så jeg kan nå at tage knopperne af, inden de danner blomster. De skal nemlig kun fokusere på at lave større løg, ikke på skønne blomster.

Allerede nu kan man forudbestille skønne tulipaner fra de forskellige blomstersteder og jeg må da indrømme, at det frister rigtig meget at købe løs, så vi kan få endnu en tulipanfest næste forår