Nytårstapas


Jeg elsker Nytårsaften! Det er en aften hvor man kan give den gas, både med borddækning, blomster, mad og godt selskab. Det gjorde vi denne Nytårsaften!

Der var nogle på min instagramprofil Krukkededroemme der spurgte til opskrifter på vores Nytårstapas (som, hvis jeg selv skal sige det, var megalækre) og det nemmeste var, at lave et lille opslag her på bloggen i forhold til at skrive det på Instagram.

Vores Nytårstapas bestod af: 

  • Forskellige stykker spansk skinke
  • Italiensk carpaccio med lækker spansk olivenolie og Parmasan ost
  • Bruschetta med sennepsmayo, Vesterhavsost og Serrano skinke
  • Krustader med Laksemousse
  • Blinis og krustader med rejer og hjemmelavet skaldyrssauce
  • Æggesalat
  • Forskellige hummus
  • En god blandet salat
  • Mandler, Oliven og små salami
  • Diverse dressinger
  • Cornichoner og syltede rødløg
  • Spanske oste
  • Godt rustikt brød


Udover den traditionelle hvidløgsmayo, Aioli, som man aldrig må springe over til et Tapasbord, så lavede jeg følgende dressinger:

Sennepsmayo- En god mayo blandet med en dijonsennep (efter smag, men den må godt have lidt bid)

Estragonmayo – En god mayo blandet med tørret og frisk estragon. Det smager rigtig godt sammen med en god spansk skinke

Dilddressing- Creme fraiche med frisk og tørret dild, samt løgpulver. Det smagte godt både til skaldyr og salat og hvis der er en rest tilbage, så kan man jo bruge det som dip senere

Skaldyrssauce- Det er den ypperste skaldyrssauce- min mors, så den kan jeg ikke helt tage æren for. Men den er fantastisk – så prøv den

1 Spsk Ravigottesauce

1,5 dl creme fraiche

1 dl god mayo

1 tsk Bearnaise essens

Lidt aspargesvand

En lille smule ketchup- det giver lidt sødme og farve, men det må ikke smage igennem.

Jeg ejer hverken et krustadejern eller tålmodigheden til at lave dem selv, så de blev altså “hjemmebragt”. Men de blev fyldt med den lækreste laksemousse/ rejer med skaldyrssauce

Laksemoussen er utrolig nem at lave og er hurtigt blevet en af mine favoritter, både som forret, men også til frokost med en god salat til.

Den består af

  • 250 g varmtrøget laks
  • 1 dl cremefraiche
  • saft af en 1/2 citron
  • 1-2 spsk god mayo
  • Peber
  • Masser af frisk dild

Det hele røres sammen med en gaffel – så bliver det ikke nemmere. Jeg serverede både laksemoussen i krustader og som tag-selv med rejer, for det kan man bare ikke få nok af.

Det var vores Tapasmenu nytårsaften 2021- følg gerne med i vores lille univers på Krukkededroemme

Rigtig Godt Nytår