Næste år bliver alting anderledes..


Om forårets blomstrende løg

(indlægget indeholder reklamelinks)

Når de små forårsbebudere dukker op, så bliver jeg altid så glad, endelig er vinteren på vej tilbage og snart bliver det sommer. 

Min yngste datter spurgte mig i foråret, da vi på en gåtur, kom forbi en have med særdeles mange krokus i krukker, “Hvorfor har vi aldrig sådan nogle små blomster, mor?”

Så hvorfor har vi aldrig krokus, tulipaner eller vintergækker i krukkerne om foråret? Fordi jeg aldrig før har fået det planlagt. Naturligvis har vi haft tulipaner og hyacinter indenfor i små sammenplantninger eller vaser. Men det er da aldrig faldet mig ind, at genbruge løgene i krukker året efter og det er ærlig talt ikke særlig smart, hverken økonomisk eller klimamæssigt. Jeg havde heller ikke tænkt over, at hvis man ønsker forårsblomster (altså fra “egne” løg), ja så skal de altså sættes i september- oktober. Det betyder jo endnu en “have shopping” mulighed og det er jeg da nærmest altid klar på.

Havens krukkerier

Men inden jeg lige skriver, hvilke løg jeg vil sætte til foråret, så kan I da lige komme med på en lille have vandring, så jeg kan prale med at blomsterne i krukkerne lever endnu. De smukke Dahlia først- de er jo havens divaer og de lader naturligvis vente på sig.

Planterne kommer jo godt nok, men jeg begynder at bekymre mig for om de nogensinde går i blomst? De blev jo desværre sat alt for sent, men jeg havde godt nok håbet på, at jeg i det mindste ville kunne se nogle små knopper nu, men nej- kun fine, store grønne blade. 

Heldigvis har jeg da blomstrende Dahlia i krukker og de stortrives.

Nogle af de krukker jeg er særdeles glade for, er disse med Høstanemoner:

Jeg er også særdeles tilfreds med denne selvvandingskrukke som min meget handy mand har kreeret efter at have set Vesters Have – han har heldigvis lovet at lave flere. Jeg har valgt at sætte en Black Lace Hyld, jeg synes de har sådan et fantastisk løv.

Så alt i alt- det går faktisk ret godt med blomsterne i krukkerne. Jeg vil godt indrømme, at det er jeg virkeligt positivt overrasket over, jeg havde frygtet, at en hel del af dem ville dø i løbet af sommeren, men jeg har også passet dem nærmest som mine egne børn og det har da givet pote.

Men tilbage til forårets blomstrende løg

I haven har vi haft små øer af vintergækker der har tittet frem i foråret, sat af husets tidligere beboere og de får lov til at komme frem både i plæne og under/i hækken, jeg synes det er mega hyggeligt, at de har en pop -up showing, der, hvor de nu lige ønsker det. Men med krukkerne skal det planlægges og være lidt mere struktureret. 

Så her er den (foreløbige) plan med forårets krukker;

Der skal være Tulipaner- og masser af dem!! Det skal være en farve eksplosion som virkelig viser, at foråret er kommet. Derfor har jeg blandt andet købt Black Parrot (reklame) og en smuk lilje blomstrende tulipan, Claudia, (reklame)

Jeg har naturligvis også købt en del andre tulipaner- en smuk lilla, som dog hedder Blue Spectacle (hvilket jeg ikke helt har forstået endnu, da den helt tydeligt er lilla) , en helt hvid Catherina og nogle helt små dværg tulipaner, Humilis Samantha. Dem er jeg lidt spændt på, da jeg aldrig har set dværg tulipaner før. Men det bliver virkeligt smukt og farverigt, det er jeg overbevist om.

Min datter var jo så forelsket i krokus i foråret, så dem har jeg også købt i flere nuancer, blandt andet denne Prins Claus (reklame) jeg synes den er så smuk med sine sarte farver.

Det blev også til en fin sart Snepryd (reklame), jeg synes bare den var så yndig. Men hold da op, hvor var det svært at vælge i mellem alle de blomsterløg- og heldigvis kan jeg da nå at bestille lidt flere, da jeg jo både mangler Hyacinter, Prærieliljer og Narcissus (de sidstnævnte er meget vigtige at jeg får plantet i god tid, da de kræver ekstra lang forberedelsestid, inden de kan blomstre)

Jeg ville gerne,at nogle af løgene kommer samtidigt eller lige efter hinanden, men samtidigt kan jeg også rigtig godt lide, når der kun er en slags blomster i hver krukke, jeg synes, det giver et pænere udtryk og det gør det også nemmere at blende og mixe farverne, så det tror jeg det ender med- det er i hvert fald min hensigt at gøre det sådan. Det kan dog ændre sig, når løgene kommer og jeg skal til at sætte dem. Men nu er de fleste løg bestilt og planen er lagt- så bliver næste år i hvert fald anderledes.