Pluk 1, pluk 2, pluk 3


Er der noget bedre end at sidde afslappet på terassen med en god kop kaffe, strikketøj og naturligvis en buket blomster?

Jeg nyder at sidde på terassen og nyde solens sidste time. Ungerne er puttet og der er ro til at strikke, nyde stilheden, havens dufte og ikke mindst en god kop kaffe. Den her kop kaffe er jeg nødt til at fortælle mere om, det er nemlig mit ynglingskrus. Ikke (kun) fordi den kan indeholde en god mængde (og jeg er storforbruger af kaffe, kan slet ikke holde de små kopper ud) men også fordi den har en helt særlig historie. Motivet er nemlig tegnet af min farfar, derefter bragt til kunsthåndværkere i Spanien af min kusine og vupti, så kom der et fantastisk krus ud af dette. Serien hedder Anna og er opkaldt efter min faster. Det skønne keramik kommer I til at møde flere gange på bloggen, jeg synes det passer så fint til  terrasse og have- og så er det bare som om man får en lille bid af Spanien, også på en regnvejrsdag i Danmark. Se mere om Casa Jada og deres spansk/ nordiske keramik her https://www.casajada.dk/

Nu skal det jo ikke kun handle om kaffe, keramik eller min grønne strikbluse, som jeg forhåbentligt snart får færdig, det skal også handle om buketter. 

En af de fantastiske kvaliteter Dahlia har, er nemlig at jo flere blomster man plukker- jo flere sætter den. Altså det er jo ikke en kopimaskine, så der går lige et stykke tid før der sker noget, men der kommer altså flere knopper og blomster på de planter man plukker fra. For mig var det nærmest angstprovokerende at lave den første buket, så jeg tog kun de blomster, som næsten var visnede, hvilket betød at buketten kun holdt et par dage indenfor. Ellers har jeg lavet en del små buketter, bare med et par Dahlia, lidt Tvillingeblomst og lidt grønt.

Men jeg har taget mod til mig og plukket flere- og det virker altså!! Når man plukker, så giver det mere luft/lys til planten og den vil straks lave en ny stængel – bare husk at tage lange stængler. På den måde kommer der hurtigt nye knopper på planten.. så pluk bare 1,2,3 – mange blomster.